Ungdommen taper

Det skal ikke være lett å være ung i dette landet. En ny undersøkelse viser at det er de unge som er taperne blant forbrukerne.

Norsk ungdom mangler grunnleggende kunnskap om privatøkonomi. Dette gjør at de tar dårlige valg når de skal bruke sine egne penger.

Negativt å være ung
Ifølge en artikkel i VG er det faktisk svært negativt å være ung i forbrukerverden. Ungdommen har en rekke problemer som at de for eksempel i større grad blir svindlet enn eldre forbrukere. Samtidig kjøper de dyrere mat fordi de ikke orker å sjekke prisene hos ulike butikker. Generelt gjør de dårlige valg på sviktende beslutningsgrunnlag. Dette fører til at de unge blir de økonomiske taperne blant norske forbrukere.

Privatøkonomi på skolen
Dette viser at det er på tide å innføre privatøkonomi som fag i grunnskolen. Med denne typen undervisning på timeplanen så kan man unngå mange av dagens problemer. Stadig flere unge får problemer med både dårlig økonomisk styring og gjeld. Dette beviser at det er et stort behov for å lære mer om denne typen problemstillinger i grunnskolen. Derfor bør myndighetene sette i gang med å lage et skilt fag for dagens unge.

Det blir for dumt at ungdom skal slite mer enn andre deler av befolkningen. Mange av problemene kunne vært unngått om flere hadde større kunnskaper om privatøkonomi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *